Agility

 

JENTE

Nederlands Agility Kampioen 2005

Jente heeft ons al menigmaal voor verrassingen doen staan.
In de B-klasse is ze op de 2 de plaats geëindigd.

In de C-klasse werd ze op haar eerste NK ook meteen Nederlands Kampioen Agility 2005. Ze kwalificeerde zich hiermee voor het WK Agility in Spanje.
Een vliegreis, waarbij ze in het ruim van het vliegtuig werd gepropt vlak bij de motoren, maakte onze ergste nachtmerries waar: ze verzette geen poot op dit toernooi. Na veel inspanning hebben we bij Jente het plezier in de agility weer terug gekregen.
Ze won in hetzelfde jaar 'de eindwedstrijd'.

Jente is fanatiek met trainen en laat dat luid en duidelijk merken aan de kant.
Ze is wat meer kwetsbaar, maar ze staat haar 'mannetje' op de wedstrijden.
Met haar hopen we nog een tijdje mee te kunnen draaien in de C-klasse.

Het IMCA kampioenschap in 2006 was een hele ervaring.
Jente ging er helemaal voor had geen last van zenuwen en liep niet maar vloog laag over de hindernissen. We hebben genoten van de mooie parcoursjes, de gezellige stemming en alles eromheen.Maar het meeste blij ben ik met mijn 6e plaats in het eind klassement. Met het enthousiastme waarmee Jente mijn aanwijzingen opvolgde.

Met het team haalden we een derde plaats, helaas hielden twee foutjes ons van de eerste plaats af. Maar gelukkig bleven we nog nét op het podium.
Ik ben zo trots op mijn Jente die bewezen heeft er weer helemaal voor te gaan, die zich zo goed heeft hersteld van het trauma dat ze in Spanje op het WK heeft opgelopen

Na een blessure, een rustperiode en fysiotherapie
was het gewoon beter voor Jente om te
stoppen met agility.

 

Foto's Ron Baltus